ZIJN WE DOORGESCHOTEN?

 “Ik ben geboren in 1983, deel van de laatste generatie die opgroeide zonder internet. Ik hou inmiddels van veel van de technologie die ik gebruik. Maar niet van alles. En toch gebruik ik het. Continu. En ik niet alleen. Heel veel mensen met mij. Dat heeft enorme, moeilijk te overziene gevolgen voor onze (geestelijke) gezondheid, onze relaties met anderen en onze samenleving.

.

Daarom ga ik de komende maanden op zoek naar de beste manier om digitale technologie te gebruiken zónder dat je leven er onder lijdt. We zijn een beetje doorgeschoten, vind ik, en ik wil de balans hervinden.

.

Iedere podcast zal daarom een onderzoekend gesprek zijn met iemand met een bijzondere visie. Met hun input hoop ik ook digitale burgerrechten te kunnen definiëren. Waaronder “het recht op toeval” of “het recht op een ondergang”.

.

Die rechten worden vanzelf duidelijk, wanneer je deze serie volgt. Verwacht geen snelle journalistiek. Verwacht wél goeie, breed uitwaaierende gesprekken over de rol van digitale technologie in de 21ste eeuw.”

.

– Sidney Vollmer.

schrijver en copywriter


 

De podcast beluisteren.


 

Maar wat is digitalisme?